بستن
Tabu

Tabu

تبسم فاطمه هاشمی (زاده ۴ نوامبر ۱۹۷۱)،  که بیشتر با نام هنری خود تابو شناخته می‌شود، یک هنرپیشه هندی است که عمدتاً در فیلم‌های هندی، در کنار فیلم‌های زبان تلوگو و تامیل کار می‌کند. تابو که به‌عنوان یکی از موفق‌ترین بازیگران زن هند در نظر گرفته می‌شود، اغلب در نقش‌های مختلف، از داستانی گرفته تا ادبی، در سینمای اصلی و مستقل و همچنین برخی از تولیدات آمریکایی، نقش زنان مشکل‌دار و پیچیده را در طیفی از شخصیت‌ها بازی کرده است. او جوایز متعددی از جمله دو جایزه فیلم ملی برای بهترین بازیگر زن و شش جایزه فیلم فیر از جمله چهار جایزه بهترین بازیگر زن (منتقدان) را دریافت کرده است. در سال 2011، دولت هند نشان Padma Shri، چهارمین افتخار غیرنظامی عالی کشور را به او اعطا کرد.

اولین نقش اعتباری تابو در دوران نوجوانی در فیلم Hum Naujawan اثر Dev Anand (1985) بود، اما اولین نقش او به عنوان نقش اول در فیلم تلوگو Coolie No. 1 (1991) بود.در سال 1994، او جایزه Filmfare را برای بهترین بازیگر زن برای درام اکشن هندی Vijaypath دریافت کرد. سال 1996 برای تابو کلیدی بود، زیرا بازی او به عنوان یک زن جوان تحت تأثیر شورش پنجاب در Maachis گلزار، جایزه فیلم ملی بهترین بازیگر زن را برای او به ارمغان آورد. علاوه بر این، او برنده جایزه Filmfare برای بهترین بازیگر زن – تلوگو برای عاشقانه Ninne Pelladata و موفقیت تجاری با فیلم کمدی Saajan Chale Sasural به دست آورد.در سال 1999 او نقش‌های فرعی را در فیلم‌های پرفروش سال بالیوود بازی کرد – کمدی بیوی شماره 1 و درام خانوادگی Hum Saath-Saath Hain. تحسین بیشتر منتقدان در این سال‌ها به خاطر نقش‌هایش در Virasat (1997)، Hu Tu Tu (1999)، Astitva (2000) و Chandni Bar (2001) راه یافت که سه مورد اول برنده جوایز منتقدان Filmfare او شدند و دومی جوایز منتقدان فیلم فیر را برد. دومین جایزه ملی فیلم را برای او به ارمغان آورد.

شخصیت‌های ادبی تابو در فیلم‌هایی مانند کاندوکنداین کاندوکنداین (2000)، اقتباسی از حس و احساس جین آستن، و همچنین نقشی بر اساس لیدی مکبث در مکبول (2004)، اقتباسی از مکبث شکسپیر بودند. اولین پروژه بین المللی او در سال 2006 با اقتباس میرا نیر از رمان جومپا لاهیری به نام The Namese انجام شد.برای نقش اصلی خود در Cheeni Kum (2007) او چهارمین جایزه منتقدان Filmfare را دریافت کرد و در چند سال آینده پروژه های سینمایی کمتری را انجام داد.او در فیلم تلوگوی پاندورانگادو (2008) نقش یک فاحشه را بازی کرد و برای مدت کوتاهی در فیلم ماجراجویی زندگی پی (2012) اثر آنگ لی ظاهر شد. در سال 2014، او در کنار سلمان خان در Jai Ho بازی کرد و تحسین منتقدان را برای ایفای نقش شخصیت گرترود در حیدر، اقتباسی از هملت شکسپیر، به دست آورد.[19] او برنده جایزه Filmfare برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای دومی شد.[20] تابو در کمدی‌های ترسناک Golmaal Again (2017) و Bhool Bhulaiyaa 2 (2022) بازی کرد و به خاطر بازی در نقش یک افسر پلیس در Drishyam (2015) و یک قاتل در Andhadhun (2018) مورد تحسین قرار گرفت.این فیلم در میان پردرآمدترین فیلم‌های هندی قرار دارد. او تمایلی به بحث در مورد زندگی شخصی خود در رسانه ها ندارد.