Rajinikanthهندی است که عمدتاً در سینمای تامیل کار می کند. او برنده جوایز بسیاری از جمله چهار جایزه بهترین بازیگر مرد فیلم دولتی تامیل نادو و جایزه بهترین بازیگر مرد تامیل فیلم فیر شده است. دولت هند او را با پادما بوشان (2000) و پادما ویبوشان (2016) تجلیل کرده است. او جایزه شوالیه سیواجی گانسان را برای برتری در سینمای هند در چهارمین جوایز ویجی دریافت کرد. در چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هند (2014)، “جایزه صدمین شخصیت سال فیلم هند” به او اعطا شد. در پنجاهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم هند (2019)، او با جایزه نماد جهانی جوبیلی تجلیل شد.او دومین بازیگر پردرآمد تاریخ سینمای تامیل، پس از M. G. Ramachandran است. در شصت و هفتمین دوره جوایز ملی فیلم، بالاترین جایزه هند در عرصه سینما یعنی جایزه داداساحب فالکه را دریافت کرد.
پس از اولین بازی او در درام تامیلی سال 1975 کی. بالاچاندر، آپوروا راگانگال، حرفه بازیگری راجینیکانث با مرحله کوتاهی از به تصویر کشیدن شخصیت های متضاد در فیلم های تامیل آغاز شد. Baashha (1995) به کارگردانی Suresh Krissna که راجینیکانث در آن نقش یک رئیس جنایتکار را بازی میکرد، موفقیت تجاری بزرگی در حرفهاش بود و موقعیتی «خداگونه» در تامیل نادو برای او به ارمغان آورد.[8] سیواجی (2007) سومین فیلم هندی بود که وارد کلوپ 100 کرور شد. او در فیلم علمی تخیلی Enthiran (2010) و دنباله آن 2.0 (2018) به عنوان یک دانشمند و یک ربات انسان نما در نقش های دوگانه ایفای نقش کرد که هر دو گران ترین محصول هند در زمان اکران بودند و یکی از آنها بود. پرفروشترین فیلمهای هندی تمام دوران.
راجینیکانث به طور گسترده به عنوان یکی از محبوب ترین بازیگران تاریخ سینمای هند شناخته می شود. محبوبیت او به دلیل دیالوگهای منحصربهفرد و ویژگیهای خاص او در فیلمها و همچنین اظهارات سیاسی و انسان دوستانهاش نسبت داده میشود. او که یک انسان دوست بود، در سال 2002 برای اعتراض به تصمیم دولت کارناتاکا مبنی بر عدم رهاسازی آب رودخانه کاوری به تامیل نادو، روزهای یک روزه گرفت و 10 میلیون روپیه (130000 دلار آمریکا) به طرحی برای پیوند رودخانههای هند اهدا کرد. راجینیکانت تنها بازیگر هندی است که در برنامه درسی هیئت مرکزی آموزش متوسطه (CBSE) در درس از رهبر اتوبوس تا سوپراستار حضور یافته است. در سال 2015، فیلمی درباره هواداران او به نام برای عشق یک مرد در هفتاد و یکمین جشنواره بین المللی فیلم ونیز به نمایش درآمد.