نیک بوستروم (/ˈbɒstrəm/ BOST-rəm؛ سوئدی: Niklas Boström [ˈnɪ̌kːlas ˈbûːstrœm]؛ متولد 10 مارس 1973) فیلسوف سوئدی الاصل در دانشگاه آکسفورد است که به دلیل کارش در مورد ریسک وجودی شناخته شده است. اخلاق ارتقای انسان، خطرات ابرهوشی، و آزمون معکوس. در سال 2011، او برنامه آکسفورد مارتین بر روی تأثیرات فناوری آینده را تأسیس کرد، و مدیر مؤسس مؤسسه آینده بشریت در دانشگاه آکسفورد است. در سالهای 2009 و 2015، او در فهرست 100 متفکر برتر جهانی فارین پالیسی قرار گرفت.
بوستروم نویسنده بیش از 200 مقاله است، و دو کتاب نوشته و دو کتاب دیگر را ویرایش کرده است. دو کتابی که او تالیف کرده است، تعصب انساندوستانه: تأثیرات انتخاب مشاهدات در علم و فلسفه (2002) و ابرهوش: مسیرها، خطرات، استراتژیها (2014) هستند. Superintelligence یکی از پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز بود، توسط ایلان ماسک و بیل گیتس در میان دیگران توصیه شد و به رایج شدن اصطلاح «ابر هوش» کمک کرد.
بوستروم معتقد است که ابرهوش، که او آن را به عنوان «هر عقلی که تقریباً در همه حوزههای مورد علاقه از عملکرد شناختی انسان فراتر میرود» تعریف میکند، نتیجه بالقوه پیشرفت در هوش مصنوعی است. او ظهور ابر هوش را بهعنوان بالقوه بسیار خطرناک برای انسانها میبیند، اما با این وجود این ایده را رد میکند که انسانها در متوقف کردن اثرات منفی آن ناتوان هستند. که تمام A.I. توسعه باید دنبال شود.