تجارت است. او بنیانگذار، مدیرعامل و مهندس ارشد اسپیساکس؛ سرمایهگذار، مدیرعامل و طراح محصولات تسلا، آیانسی.؛ بنیانگذار د بورینگ کمپانی؛ و یکی از بنیانگذاران مشترک نیورالینک و اوپنایآی است. ماسک با دارایی خالص حدود ۲۷۰ میلیارد دلار تا دسامبر ۲۰۲۱،[۴] ثروتمندترین شخص جهان بودهاست.
ماسک از مادری کانادایی و پدری از آفریقای جنوبی زاده شد و در پرتوریا، آفریقای جنوبی بزرگ شد. او مدت کوتاهی در دانشگاه پرتوریا تحصیل کرد و سپس در ۱۷ سالگی برای حضور در دانشگاه کویینز به کانادا نقل مکان کرد. او دو سال بعد به دانشگاه پنسیلوانیا رفت و در آن جا لیسانس اقتصاد و فیزیک خود را دریافت کرد. او در سال ۱۹۹۵ برای تحصیل در دانشگاه استنفورد به کالیفرنیا نقل مکان کرد اما تصمیم گرفت که به دنبال کار حرفهای، شرکت نرمافزار وب زیپ۲ را با برادرش کیمبال تأسیس کند. این شرکت نوپا در سال ۱۹۹۹ با قیمت ۳۰۷ میلیون دلار توسط شرکت کامپک خریداری شد. ماسک همان سال به صورت مشترک بانک آنلاین X.com را تأسیس کرد که در سال ۲۰۰۰ با کنفینیتی ادغام شد و پیپل را تشکیل داد. این شرکت در سال ۲۰۰۲ به قیمت ۱٫۵ میلیارد دلار توسط ایبی خریداری شد.
در سال ۲۰۰۲، ماسک اسپیساکس، صنعت تولیدکنندهٔ فناوری هوافضا و شرکت خدمات ترابری فضایی را تأسیس کرد که خود مدیرعامل و مدیر ارشد فنی آن است. در سال ۲۰۰۴، او به عنوان رئیس و طراح محصولات، به شرکت تولیدکنندهٔ وسایل نقلیه الکتریکی تسلا موتورز (اکنون شرکت تسلا) پیوست و در سال ۲۰۰۸ مدیرعامل آن شد. در سال ۲۰۰۶، او به ایجاد سولارسیتی، یک شرکت خدمات انرژی خورشیدی کمک کرد که بعداً توسط تسلا خریداری شد و به تسلا انرژی تبدیل شد. در سال ۲۰۱۵، او اوپنایآی، یک شرکت تحقیقاتی غیرانتفاعی و ترویج هوش مصنوعی دوستانه را به صورت مشترک تأسیس کرد. در سال ۲۰۱۶، او به صورت مشترک نیورالینک، یک شرکت فناوری عصبی با هدف توسعهٔ واسط مغز و رایانه را بنیان نهاد و د بورینگ کمپانی، یک شرکت احداث تونل را تأسیس کرد. ماسک هایپرلوپ، یک سیستم حمل و نقل ریلی با سرعت بالا را مطرح کردهاست.
ماسک به دلیل موضعگیریهای غیرمعمول یا غیرعلمی و مبحثهای بحثبرانگیز و بسیار عمومی، در معرض انتقاد قرار گرفتهاست. در سال ۲۰۱۸، غواصی از او به دلیل افترا در عملیات نجات در غار تام لوآنگ شکایت کرد، اما هیئت منصفه کالیفرنیا به نفع ماسک رای داد. در همان سال، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) از به دلیل توئیت دروغین مبنی بر اینکه بودجهاش را برای تصاحب خصوصی تسلا تأمین کردهاست، شکایت کرد. وی با SEC توافق کرد و موقتاً از ریاست خود کنارهگیری کرد و محدودیتهای استفاده از توئیتر را پذیرفت. ماسک اطلاعات نادرستی در مورد بیماری همهگیری کووید-۱۹ منتشر کرده و از سوی کارشناسان به خاطر دیدگاههای دیگرش در مورد مواردی مانند هوش مصنوعی و ترابری عمومی مورد انتقاد قرار گرفتهاست.